Gluren bij de Buren komt voor de eerste keer naar Almere op zondag 30 juni. Door de hele gemeente vind je podiumkunsten in tuinen, van Haven tot Stad. De organisatie zoekt tot en met zondag 12 mei naar enthousiaste hosts en bijzondere acts. Je hebt dus nog maar twee weken om je aan te melden!

Gluren bij de Buren verwelkomt alle soorten podiumkunst. Rappers, dansers, theatergezelschappen, cabaretiers, jazzkwartetten en ook sprekers hebben inmiddels hun weg gevonden naar het aanmeldformulier. Alle acts worden drie keer een half uur opgevoerd tussen 13 en 18 uur, telkens voor een nieuw publiek.

Tuinen van alle formaten kunnen aangemeld worden. Singer-songwriters spelen in postzegeltuintjes, grote koren treden op in riante binnentuinen. Gluren bij de Buren is een laagdrempelige manier om je buren beter te leren kennen en een podium te bieden aan lokaal talent.

“Er zijn al een hoop aanmeldingen binnen, maar meer aanmeldingen maken natuurlijk een nog gezelliger evenement. Gluren bij de Buren is een bijzondere kans om je talent te delen met je buren. “Je laat aan de buurt zien welk talent je in huis hebt” aldus programmamaker Rick.

Het programma van het festival wordt eind mei bekendgemaakt. Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne, in samenwerking met Poppodium De Meester en de Cultuurdôme. Het evenement vindt plaats op zondag 30 juni tussen 13 en 18 uur en aanmelden kan tot en met zondag 12 mei via www.glurenbijdeburen.nl.

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.