Deze maand zijn er voldoende activiteiten te beleven in de buurt. Voor ieder wat wils. Van de rommelroute tot de Wereld Haak- en Breidag. Lees het snel in onze nieuwe editie.

De rommelroute vindt plaats op 10 juli, ook in de BuurtSuper zal er meegedaan worden aan de rommelroute. Ken je de BuurtSuper nog niet? Lees dan de bijdrage van Petra over dit gerenommeerde buurtlokaal.

Wil je een lokale bloemist steunen? Koop dan een roos op 12 juni.

Zoek je een groene activiteit? Ook dan kom je deze maand zeker aan je trekken. Lees over de groene buren in Stedenwijk en wie weet inspireert je dat wel om een geveltuintje te scheppen. Wil je nog meer bewegen in het groen? Lees dan over gezond bewegen in het groen. Als je dan toch aan het wandelen bent, bekijk dan meteen het mooie verslag van Kim over groen gras, zodat je al dat groene gras ook kan herkennen! Voor de jonge groene beweegfanaten is er de Buiten Speeldag op 8 juni.
Heb je groene vingers en wil je die graag inzetten? Martin ’t Hout is op zoek naar enthousiaste tuinmensen.

Voor onze receptenrubriek hebben Meinke en Lynn een heerlijke bijdrage geleverd: Maak een Martini en serveer die samen met een zomerse linzen zoete aardappelsalade.

Tot slot zijn er nog een aantal activiteiten in buurthuis de Inloop: Sociaal café, voor professionals in Stedenwijk, Spreekuur ICT voor hulp en advies op digitaal gebied en de cursus betaalbaar en gezond eten, waar je leert gezond én lekker te eten en te besparen op je boodschappen.

Veel lees- en doeplezier deze maand!

Door Hanna

Computernerd, kickbokser en moeder met een liefde voor plantaardig koken en Britse humor. Ik woon sinds 2013 in het mooie Stedenwijk. Ik ben trots op Almere haar groene omgeving en het feit dat je soms sneller met de fiets bent dan met de auto. Voor de Stedenwijker maak ik filmpjes en schrijf onder andere recepten en ook verzorg ik de website.