Het Schakelteam helpt mensen met een psychische kwetsbaarheid. Laagdrempelig, dichtbij en los van kantooruren. De inzet is bijna grenzeloos en de waardering is enorm. Toch denkt de gemeente erover om het Schakelteam te ontmantelen. Vandaag een verhaal van schakelaar Saskia.

Het is de avond voor een feestdag. Mijn telefoon gaat. Ik zie de naam in het scherm. De beller -één van de mensen met wie ik als schakelaar vaker een ontmoeting heb- is inmiddels een bekende. ‘Ja, meestal bel ik je als het even niet zo goed gaat of als ik een vraag heb… Maar nu bel ik je gewoon met goed nieuws!’ Ik ben even stil en realiseer me dat dit bijzonder is. Wat leuk om voor goed nieuws te bellen. Dat kan natuurlijk ook!

De beller vertelt dat er nu -na een periode van algehele malaise, geen toekomstperspectief zien en een groot gevoel van eenzaamheid- licht in de duisternis is! Er is communicatie met elkaar, niemand doet iets over zijn hoofd heen, maar alleen met hem samen! Hij is weer verbonden met netwerken, trajecten zijn ingezet.

Ik word er ook blij van! En het échte goede nieuws kan ik niet eens delen -dat is te privé- maar veel beter kan het niet. Ik laat mijn telefoon na het gesprek nog even aan staan, wie weet wordt mijn feestdag nog mooier.

Saskia

Kijk voor meer informatie op onze website en neem contact op met één van onze medewerkers! www.schakelteam-almere.nl

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.