26 Januari is het Gedichtendag.

De Stedenwijker nodigt je uit om een mooi gedicht te plaatsen in de reacties hieronder.

We hopen van harte dat er veel gedichten binnenkomen.

Iedereen kan meedoen in: Stedenwijk, Almere en andere steden en plaatsen in Nederland. Woon je in het buitenland dan ben je ook van harte welkom.

Mocht je de Nederlandse taal niet machtig zijn dan kan je, je toetsenbord omzetten in de taal die je wel kent en je gedicht in die taal schrijven.

Het kan ook zijn dat je een gedicht hebt geplaatst of gevonden op een sociale media kanaal sluit dan de url in zoals hieronder.

Ik vond dit mooie gedicht op Tiktok over het vaderschap: ‘Baap’. De taal die wordt gesproken is Urdu. Hieronder door mij vertaald in het Nederlands.

Vader

Op een dag zijn wij getrouwd. Jij werd mijn vrouw en ik jouw man. Op een dag werd jij moeder en ik werd vader. Je nam volop de verantwoordelijkheid voor het huis en het huishouden en ik nam de geldinkomsten voor mijn rekening. Jij werd de voeding uit moeders hand en ik werd de brenger van het geld en de inkomsten.

Als de kinderen vielen of pijn hadden gingen ze naar jou toe voor troost en knuffels. Ik gaf ze support en goed advies, maar jij werd de hemel van liefde en ik was alleen maar de vader.

Als de kinderen iets verkeerd deden, nam jij het voor ze op en was de moeder die hen wel begreep…papa begrijpt ons toch niet …ik werd deze vader…

Jouw tranen waren een openbaring van moederliefde en mijn verborgen tranen waren die van de strenge vader…

In de loop der jaren werd jij kalmer dan de maan en ik weet niet wanneer ik als de zinderende zon, die strenge vader ben geworden…

Jij werd de aarde…,soms de schaduw…, soms de kou…, en soms de regen…

Door mijn verantwoordelijkheden na te jagen werd ik als de open lucht boven ons…

Alleen maar de vader geworden en gebleven……

Foto en bewerking: Jane Sultan

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.