Ook deze maand heb ik zin om een taart te delen. Deze taart heb ik geleerd te maken van mijn vriendin Angelique. Zij werkte jaren geleden in een holistisch theehuis in Amsterdam. Daar heeft zij deze taart leren maken van de Amerikaanse eigenaar. Hij is ontzettend simpel, maar oh zo satisfying!

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • Kokosrasp
  • Citroensap
  • Een karton slagroom
  • Suiker
  • Rol Bastognekoekjes
  • Half pakje boter
  • Een springvorm van 20 cm doorsnede, eventueel met bakpapier onderin.

Bereiding

Maak eerst ruimte in de koelkast. Deze taart gaat niet in de oven, maar stijft op in de koelkast. Zorg dat de slagroom en de kom waarin je de slagroom op gaat kloppen een tijdje in de ijskast hebben gestaan. Maak de kom ook goed schoon voordat je de slagroom op gaat kloppen. Hoe kouder en vetvrijer, hoe beter de slagroom wordt!

Je begint met het kloppen van de slagroom, dan kan hij nog opstijven. Gebruik een keukenmachine of grote kom. Kloppen maar. Voeg suiker naar smaak toe nadat je een beginnetje gemaakt hebt met het kloppen. Laat de slagroom een uurtje opstijven in de koelkast.

Ondertussen maak je de bodem. Verkruimel de Bastongnekoekjes in de keukenmachine of in een stevige plastic zak. Zorg dat je eindigt met een lekkere kruimelsubstantie. Heb je een deegroller? Leef je dan uit op de zak, maar pas op dat de kruimels er niet uitvliegen als je te fanatiek slaat. Doe de koekkruimels in de springvorm.

Verhit vervolgens de boter op een middelmatig vuur in een steelpan. Als de boter gesmolten is kan je de pan van het vuur halen en stap voor stap aan de koekkruimels in de springvorm toevoegen. Doe dit op gevoel: Er moet een mooie niet te natte bodem ontstaan. Druk de bodem aan met een lepel. Bewaar de springvorm tot gebruik in de koelkast.

Is de slagroom voldoende opgestijft? Dan kan je de bananen snijden. Doe dit in ronde plakjes of lange plakken. Doe er een beetje citroensap op om verbruining te voorkomen.

Nu kan je de taart in elkaar zetten. Leg een laagje bananenplakjes op de bodem. Vervolgens smeer je een laagje slagroom erop. Vervolgens weer een laagje bananenplakjes. Herhaal beiden nog 1 keer en eindig daarna met een laag slagroom. Sprenkel vervolgens de kokosrasp over de slagroom heen.

Laat de taart nog een uurtje of langer opstijven. Sweet banana dreams!

Door Hanna

Computernerd, kickbokser en moeder met een liefde voor plantaardig koken en Britse humor. Ik woon sinds 2013 in het mooie Stedenwijk. Ik ben trots op Almere haar groene omgeving en het feit dat je soms sneller met de fiets bent dan met de auto. Voor de Stedenwijker maak ik filmpjes en schrijf onder andere recepten en ook verzorg ik de website.