Landscape

Vroeger had je heilgymnastiek. Dit was gymnastiek om gezond en fit te blijven of worden.

De fysiotherapie zoals wij die nu kennen, vindt haar oorsprong in de oorlog.

Vlak na WOII werd in Nederland het eerste revalidatiecentrum opgericht voor patienten met een niet aangeboren primaire motorische handicap.

De heilgymnasten combineerden oefeningen met massage om het herstelproces te versnellen. De ontwikkeling van vaardigheden en technieken gingen heel snel, door het grote aantal patiënten.

De benaming fysiotherpie werd in 1965 geintroduceerd.

Fysiotherapie betekent letterlijk genezen door gebruik te maken van natuurkundige prikkels (warmte, kou, elektricitiet, lucht, licht, geluid, mechanisch, magnetisch etc.).

Centraal staat het bewegend functioneren van de mens.

Foto: Wikipedia

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!