Ik heb een afspraak bij kapsalon Avesta op het Ter Apelpad 14. De eigenaar van deze zaak is Hussein Mourad. Wat is dit een gezellige, sociale man. Al knippend en kappend voert hij de leukste gesprekken met je (als je dat wilt natuurlijk).

Hussein is geboren als Irakesche koerd en kwam 33 jaar geleden naar Nederland. Sinds 2010 heeft hij zijn kapsalon.

Jarenlang heeft Hussein gewerkt als tolk. Hij ging voor zijn werkzaamheden naar o.a. Italië en Griekenland. Hij tolkte daar Arabisch, Koerdisch, Engels en soms Nederlands. Een van zijn werkzaamheden was de identiteit vast te stellen van de vluchtelingen die naar Griekenland komen. Mooi, interessant en soms ook emotioneel beladen werk.

Het tolkproject is inmiddels gestopt en het valt niet meer te combineren met zijn kapsalon. Hij staat nu 6 dagen per week in de zaak!

Hussein is een sociaal en betrokken mens. Hij is goed voor de medemens. Hij laat me foto’s zien van zwervers die hij gratis geknipt heeft. De foto’s tonen een zowel fysiek als emotioneel mooi eindresultaat.

Hij heeft een buurtbewoner in ‘dienst’. Deze man komt graag in de zaak. Doet wat kleine klusjes voor Hussein, drinkt eens een kopje koffie in de zaak, krijgt een gratis knipbeurt. “Zo is hij ook bezig”, zegt Hussein. Een beetje begrip tonen voor je medemens vindt Hussein erg belangrijk.

Wat was het een leuk gesprek! Mijn haar zit weer perfect!

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!