Als je eenmaal zelf kruidnoten hebt gebakken, smaken de kruidnoten uit de winkel helemaal niet meer zo lekker. En het is ook ontzettend gezellig om ze samen met de kids te maken!

Ingrediënten

  • 150 gram plantaardige vloeibare boter
  • 125 gram (basterd)suiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden (of maak je eigen mix met kruidnagel, nootmuskaat, gember, koriander, kardamon, kaneel en zwarte peper)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • eventueel 1 of 2 eetlepels water

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 160 graden. Mix eerst de suiker en de vloeibare boter in 1 kom en de speculaaskruiden, meel en zout in een andere kom. Voeg deze droge en natte ingrediënten vervolgens bij elkaar en kneed er een soepel deeg van. Is het nog te korrelig dan kan je eventueel 1 of 2 eetlepels water toevoegen.

Verdeel dit deeg in vier stukken. Maak van alle vier de stukken lange slierten van 1 cm dik. Verdeel dit vervolgens in gelijke stukjes van 1 bij 1 cm en draai hier balletjes van / laat je kinderen hier balletjes van draaien en neerleggen op een bakplaat (met bakpapier).

Bak de kruidnoten in maximaal 15 minuten gaar en laat nog 15 minuten afkoelen. Zorg dat je de kruidnoten niet te lang bakt anders worden ze keihard.

Door Hanna

Computernerd, kickbokser en moeder met een liefde voor plantaardig koken en Britse humor. Ik woon sinds 2013 in het mooie Stedenwijk. Ik ben trots op Almere haar groene omgeving en het feit dat je soms sneller met de fiets bent dan met de auto. Voor de Stedenwijker maak ik filmpjes en schrijf onder andere recepten en ook verzorg ik de website.