Heb of ken je een kind dat graag op zwemles wil of een sport- of cultuuractiviteit wil volgen, maar is de contributie/lesgeld een probleem? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt de contributie en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je bijvoorbeeld een uitkering hebt, zzp’er bent met te weinig opdrachten of als je een schuldenregeling hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere kan je helpen!

Hoe werkt het?

Een aanvraag doe je niet zelf, maar wordt gedaan door een ‘intermediair’. Bijvoorbeeld de leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg. De aanvraag wordt samen met jou online ingediend. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken bij ons op de club starten. Wil je een aanvraag indienen? Bekijk onze website https://jeugdfondssportencultuur.nl/almere/ en lees hoe je een aanvraag kunt indienen.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de vereniging of instelling betaald. Je ontvangt zelf geen geld. Heb je ook spullen nodig? Soms is het mogelijk om ook een waardebon te ontvangen. Deze kan worden ingeleverd bij een gekozen winkel in de buut. De intermediair kan je daar meer over vertellen.

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via almere@jeugdfondssportencultuur.nl of 036-7601565 (bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 09:00 en 12.30.

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.