Ik ben op bezoek bij Elnara Muermans in haar zangstudio. Elnara geeft zangles, accordeonles en pianoles, ze begeleid een jeugdkoor en geeft stemtherapie. Vroeger was ze rockaccordeoniste. Klassiek is de basis voor alles vertelt Elnara. Als je klassiek geschoold bent heb je een goede basis voor iedere muziekstijl. Ademsteun is het het toverwoord.

Elnara komt uit het meest noordoostelijke punt van Rusland, naast Alaska. Daar zijn de mensen hard, maar oprecht. En zo is Elnara ook in haar begeleiding. Ze ziet potentie en eist veel van haar studenten. En de resultaten zijn er ook echt naar. Muziek en optreden, podiumvaardigheden, met stress om kunnen gaan, daar heb je je leven lang profijt van zegt Elnara.

Elnara is operazangeres en accordioniste. Ze heeft een zeer drukke agenda met operashows door het hele land, optredens met haar kinderkoor en lesgeven. Daarnaast heeft ze een catery waar ze ragdolls en American curls fokt.

Missie

De missie van Elnara is ook andere muzikanten te helpen om nog beter te worden met hun zang maar ook met het uitwerken van hun ensemble. Hierbij denkt ze ook vooral aan rockzangers en rappers.

Stemtherapie

Elnara geeft ook stemtherapie. Er komen verschillende mensen met verschillende klachten. Oudere mensen die heel hoog gaan praten bijvoorbeeld. Dan geeft ze oefeningen die de strottenhoofdspieren versterken en ademoefeningen. Ook helpt ze transgenders bij de stemverandering. Een heel interessant project.

Binnenkort is de Almeerse Christmas Proms.

Vrijdag 10 december 2021 – 20:15 uur

Kunstlinie Almere

Elnara treed daar op met zang en de accordeon, samen met een andere accordeonist. Ze brengen het nummer La bella nuit en het kinderkoor zingt daar o.a. het lied Luchtkasteel uit Les Miserables.

Meer informatie over Elnara Muermans: elnara.eu

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!