Op 8 april onthult wethouder Luijendijk officieel het stadsbrede project ‘Schooltuinieren in Almere’ op kinderboerderij Den Uylpark. De onthulling valt samen met de feestelijke opening van de ‘Week van de schooltuinen’. 

Met het stadsbrede project ‘Schooltuinieren in Almere’ willen Stad & Natuur en de gemeente Almere zoveel mogelijk Almeerse kinderen bereiken en hen verbinden met voedsel, de aarde en elkaar. Schooltuinieren en het daarbij behorende voedselonderwijs vormen de bouwstenen voor een groene en gezonde toekomst. Van het kind, maar óók van de stad en de aarde!  

Het motto van de ‘Week van de schooltuin’ is ‘Hieper de pieper, graaf eens wat dieper!’. Met dit motto gaan ongeveer 60 leerlingen van het Taalcentrum deze ochtend schooltuinieren. En krijgen zij les in het telen van piepers. De Week van de Schooltuin is een initiatief van de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten. 

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.