Op maandag 2 oktober vond het officiële openingsfeest van School’s Cool in Almere plaats bij de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere). School’s Cool is een vrijwilligersproject voor kinderen die de overgang van de basisschool naar de middelbare school maken en hierbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tijdens de opening werd een presentatie gehouden over de activiteiten van School’s Cool, in het bijzijn van wethouder Roelie Bosch, directeur Thea Bendt van School’s Cool en genodigden.


Voor veel achtstegroepers is de overstap naar de middelbare school spannend en leuk tegelijk, maar niet voor iedereen. De vrijwillige mentoren van School’s Cool helpen leerlingen om de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs met vertrouwen en succes te maken. Het doel van School’s Cool is om zo veel mogelijk jongeren in Nederland te begeleiden die een steuntje in de rug nodig hebben. School’s Cool is één van de vrijwilligersprojecten van de VMCA. De VMCA is dé vindplek voor informatie, advies en ondersteuning voor mantelzorgers en vrijwillige inzet. Wil je meer weten over School’s Cool, ga dan naar www.vmca.nl/schoolscool1.

A group of people standing in front of a building with balloons

Description automatically generated

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.