2 juli is het Wereld UFO-Dag. Op deze dag zou in 1947 een vliegende schotel in Roswell zijn neergestort.

Wat is een UFO? Een UFO is een Unidentified Flying Object, een vliegend opject waarvan je niet weet wat het is… Ik kan een appel inpakken in zilverpapier en hem weggooien, dan is dat als jij hem ziet ook al een UFO… Want jij weet niet dat het een appel is die ik net verpakt heb.

Maar het gaat hier natuurlijk om vliegende schotels. Voertuigen waarmee wezens van andere planeten ons op aarde komen bezoeken. Aliens noemen wij die wezens. Alien is afgeleid van het Latijnse woord ALIENUS dat oorspronkelijk ‘van iemand anders’ betekent en later ook wordt aangeduid als uitheems of vreemd.

Of aliens en daarmee ufo’s bestaan is een groot mysterie. Wetenschappers hebben er nog steeds geen antwoord op…

Er zijn mensen die niet geloven in het bestaan van aliens. Wat je niet ziet is er ook niet ;-). Andere mensen geloven er wel in. Er zijn mensen die geloven dat er allang aliens zijn hier op aarde. Dat ze hier al wonen en werken. Area 51, een militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht in de Nevadawoestijn bij Las Vegas, is zo’n plek waar je aliens schijnt te kunnen vinden… Nou ja… Je komt het terrein niet op natuurlijk, dus dat maakt het weer lastig.

Er zijn ook mensen die beweren door aliens ontvoerd te zijn. Ze zijn meegenomen naar de planeet van de aliens en hebben daar allerlei tests ondergaan. Daarna zijn ze weer veilig thuis gebracht.

Nog niet zo lang geleden is er leven ontdekt op Venus. Ze hebben uitstoot van fosfine ontdekt. Fosfine wordt op aarde door bacteriën gemaakt en het komt ook uit fabrieken. Fabrieken zijn er niet op Venus, dus gaat men ervan uit dat er bacteriën zijn op Venus. Volgens sommigen is er inderdaad leven op Venus, maar gaat dat veel verder dan een paar bacteriën. Deze mensen, mediums, zijn ervan overtuigd dat er in, op en om Venus wezens leven zoals jij en ik. Maar zij kunnen wel tegen de hitte op Venus en ook het gebrek aan zuurstof is geen probleem voor deze wezens.

De een zegt dus dat er niets is, de ander is er van overtuigd dat er leven is op andere planeten in het heelal. Op planeten in ons eigen zonnestelsel, maar ook op planeten in andere zonnestelsels. En dat sommigen van deze wezens ons bezoeken in hun ufo’s.

Wat de waarheid is, dat weten wij niet. Als er al aliens zijn op aarde, dan is dat nog steeds een groot geheim waar bijna niemand vanaf weet.

Maar de mens is nieuwsgierig en blijft zoeken naar enig teken van leven.

Zo zijn er meldpunten waar je terecht kunt als je denkt een ufo of iets buitenaards te hebben gezien. Op ufomeldpunt.nl kun je filteren op je eigen woonplaats.

Een paar interessante meldingen inzake ongeïdentificeerde (vliegende) objecten boven en in Almere:

  • Rij lichtpunten van West naar Oost verplaatsing juni jl.
  • Bollen licht in wolken, snel bewegend mij, Loes (waarneemster) volgend, mei jl.
  • Driehoek zilverkleurig, rechte lijn tegen helderblauwe lucht april jl.

Er staan ook meldingen die verklaard zijn:

  • Lichtbollen boven Almere Danswijk. mei jl. Dit zijn de promotieverlichtingslampen die te zien zijn over heel Almere in de avond. Deze zijn gestationeerd op de Florida Expo.
  • Vliegende ster, heel hoog in de lucht. maart jl. Dit wordt weggeschreven als een heliumballon.
  • Lichtpunt dat veel licht afgeeft en veel onverwachte bewegingen maakt. januari jl. Als meest waarschijnlijke verklaring wordt gegeven: Het zou een drone kunnen zijn met een flinke accu. Ook zou het Venus of Arcturus kunnen zijn. Die kunnen lijken te knipperen en bewegen door een turbulente atmosfeer.

Tja… Of deze melders echt iets buitenaards hebben gezien of dat er inderdaad sprake is van logische verklaringen bij elke waarneming dat zullen we nooit zeker weten. Voorlopig niet althans.

Ikzelf vind het een erg interessant onderwerp. Stiekum hoop ik nog steeds dat ik op een dag mijn tuin in kijk en E.T. voor mijn deur zie staan die vraagt of hij even naar huis mag bellen.

Foto’s: Pixabay

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!