Tussen Stedenwijk-Zuid en de A6 ligt het gebied “Het Spanningsveld”. Dit gebied bestaat o.a. uit de volkstuinvereniging, stadsweides en een bosgebied. Om het bosgebied voor de toekomst veilig te stellen voor onverhoopte, onverwachte ontwikkelingen binnen de gemeente Almere, heeft het Collectief Stedenwijk-Zuid Groen het gebied geadopteerd en een bosonderhoud werkgroep in het leven geroepen. De werkgroep heeft het op zich genomen om in het bos houtsnipperpaden aan te leggen, om op die manier het bos toegankelijker en uitnodigender te maken voor wandelaars. De houtsnippers worden geleverd door de gemeente Almere.

De werkgroep Spanningsveldbos bestaat uit vrijwilligers die om de week (zie onder), in de even weken, op de zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur deze werkzaamheden uitvoeren. We verzamelen om 9.30 bij de Veldhoek met een kopje koffie of thee. Denk niet dat als u komt helpen dat u in een werkkamp terecht komt, het is heerlijk om in de vrije natuur bezig te zijn en te genieten van deze natuur. Vele handen maken licht werk, zoals het gezegde is, dus als u ons wilt helpen, verwelkomen wij u graag op de zaterdagochtend in de Veldhoek, Deurnestraat 40.

De werkgroep Spanningsveldbos houdt zich ook bezig met het bestrijden van de Kaukasische reuzenberenklauw. Dit doen wij in de wintertijd om de week op maandagmiddag ook in de even weken van 15.00 tot 17.00 uur en in de zomertijd van 19.00 tot 21.00 uur. We gaan dan gewapend met schep, schoffel en/of zeis op pad door het Spanningsveld gebied om er voor te zorgen dat de berenklauw zich niet kan verspreiden. Wij willen voorkomen dat de planten tot bloei kunnen komen en zaad kunnen zetten. Grote velden met berenklauw worden geschoffeld of gezeisd en de wat meer solitaire planten worden met de schep uitgestoken. Op deze manier wordt er voorkomen dat de plant zich door de wijk heen gaat verspreiden.

Wilt u met één van deze activiteiten meehelpen? Meldt u aan via: collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com of kom naar de Veldhoek op de juiste zaterdagochtend.

Februari 13 en 27Maart 13 en 27April 10 en 24Mei 8 en 22Juni 5 en 19
Juli 3, 17 en 11Augustus 14 en 28Sept. 11 en 25Oktober 9 en 23November 6 en 20

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.