STEDENWIJK-ZUID – De beheerovereenkomst van de werkgroep Spanningsveldbos, onderdeel van het Collectief Stedenwijk Zuid-Groen, en de gemeente Almere voor het onderhoudsgebied Spanningsveldbos is getekend door beide partijen.

Deze overeenkomst houdt in dat de vrijwilligers van de werkgroep Spanningsveldbos op papier afspraken met de gemeente hebben gemaakt aangaande het ‘klein’ onderhoud in het bos. Het gaat dan over onderhoud wandelpaden, de takkenrillen, de vogel- en vleermuiskasten, het bestrijden van de reuzenberenklauw, het hondenspeelveld, maar ook over de aanleg van het kabouterpad, een educatief pad voor de kleintjes en de in ontwikkeling zijnde speurtocht voor en met onder meer basisschoolleerlingen.

Vrijwilligers

Om alle werkzaamheden in het bos te kunnen uitvoeren zijn vrijwilligers met groene vingers altijd welkom. Vele handen maken licht werk en lekker buiten bezig zijn in het bos met gezellige buurtbewoners uit eigen omgeving is goed voor lichaam en geest. Aanmelden kan bij Collectief Stedenwijk-Zuid Groen: collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com

Bestuurslid gezocht

Ter professionalisering van het Collectief Stedenwijk Zuid-Groen, om voor vele jaren het zelfbeheer goed te kunnen regelen wordt gewerkt aan de oprichting van een stichting. Hiervoor wordt gezocht naar een derde bestuurslid die wil meehelpen om dit alles van de grond te krijgen. Aanmelden hiervoor kan ook via Collectief Stedenwijk-Zuid Groen: collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.