Foto’s, playlist, pdf’s en video: lemniscaat.nl

Titel: Altijd dichtbij
Auteur en Illustrator: Mark Janssen
Lemniscaat B.V. – Hardcover – 1 oktober 2020
ISBN: 9 789047 712640
Pagina’s 32 – Prentenboek
Recensent: Lynn Huitinga


Achterkant:

‘Oma is er niet meer’ Wat doe je met een gemis dat alleen maar groter wordt als je minder probeert te missen? Ontdek hoe je overal tekenen kunt zien van liefde, de aandacht en de aanwezigheid van die ene die lijfelijk niet meer aanwezig is. Maar toch altijd dichtbij.

Een verhaal dat ontroert in schoonheid, eenvoud en taal en troost brengt voor jong jong en oud. ‘Wie gemist wordt is nooit ver weg’.

Over de auteur: Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen, geboren 24 juli 1974 in Eijsden, is een Nederlandse illustrator. Hij maakt illustraties voor zowel kinderen als volwassenen en werkte mee aan 450 kinder- en prentenboeken.

Veel van de boeken waar hij aan meewerkte zijn ook uitgeven in het buitenland en werden vertaald in meer dan 10 talen. In 2016 kwam het eerste prentenboek uit waar hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

Mijn mening:
Deze keer wil ik het over een kinderboek hebben. Ik was ontzettend onder de indruk van de boodschap van dit boek over een jongetje dat probeert om te gaan met het overlijden van zijn oma. Voor ze overleed liet ze hem beloven om sterk te zijn en vertelde ze hem dat ze dicht bij hem zou zijn als hij haar zou missen. Hij mist haar verschrikkelijk en blijft haar zoeken.

Daardoor mist hij alle tekens die zijn oma hem stuurt. Het is een boek waar ik steeds weer kippenvel van krijg. Niet alleen het verhaal maar ook de illustraties zijn prachtig en super gedetailleerd. Voor ouders die voor de moeilijke taak staan om hun kinderen over de dood te vertellen is dit boek zeker een aanwinst.

Altijd dichtbij-de muziek achter het boek

Lessuggesties voor groep 3 & 4

Kleurplaat om uit te printen en in te kleuren