Een voedzaam, snel en gemakkelijk recept, geschikt om tijdens de maand Ramadan te maken.
- kippengehakt (runder-, kalfs- of lamsgehakt af te halen bij de halal slagerij of halal corner in de supermarkt)
- dille (vers)
- citroen (rasp en vloeibaar)
- oregano
- 1 ei
- rijst (of vervanger zoals orzo, quinoa of bulgur)
- zout
- peper
- knoflookpoeder, uienpoeder en basilicum
- feta
- olijfolie of boter
- Parmezaanse kaas (geraspt)
Voeg in een grote kom het gehakt, een ei een half stuk feta (verkruimeld), 1 1/2 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel uienpoeder, basilicum, dille , knoflookpoeder, zout en peper. Meng alles goed door en draai er kleine gehaktballen van.
Bak de gehaktballen in olijfolie tot alle kanten bruin zijn op middelhoog vuur 5 a 6 min. Daarna de deksel (ook 5 a 6 min) erop zodat alles binnen goed gaar wordt. Niet te lang anders worden de gehaktballen droog van
binnen.
Doe alle andere ingrediënten in een andere kom: de gekookte rijst (orzo, quinoa of bulgur), citroensap, citroenrasp, olijfolie of boter, Parmezaanse kaas (ongeveer een kopje), zout en peper. Mix goed door elkaar en serveer met de gehaktballen.
Eet smakelijk