Andijviestamppot maar dan anders

Dit heb je nodig 

  • Kruimige aardappelen 2,5 kilo
  • 400 gram andijvie fijn
  • Flinke scheut boter, olijfolie en 100 ml melk
  • Rookworst (ik had halal kip maar kan met alle soorten)
  • 1 ui, 1 knoflook, zout en peper
  • 2 maggiblokjes
  • 1 theelepel Sriracha sauce
  • Tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketchup
  • Water, kookroom, nootmuskaat en 1 theelepel mosterd

Voor de stamppot 

Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil de aardappelen. Ik had een zak van 2.5 kilo en die is er helemaal in gegaan. Kook tot de aardappelen zacht zijn en giet af. Doe ongeveer 100 ml melk bij de aardappelen en een flinke scheut boter( knijpboter maar andere boter mag natuurlijk ook) pak de stamper en leef je uit. Doe er een maggiblok, een snufje nootmuskaat, zout, peper, een theelepel mosterd bij en blijf stampen. Als het er wat droog uit gaat zien kan je er nog wat boter bij doen. Om het smeu├»g te maken doe ik er een scheutje kookroom bij. Als het allemaal glad is en het smaakt lekker gekruid ( proef af en toe eens) dan doe je de andijvie erbij en roer alles goed door. 

Voor de rookworst

Snijdt een ui in kleine stukjes en pers de knoflook uit. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zien. Terwijl dit aan het bakken is snijd je de rookworst in dunne plakjes. Doe de worst in de pan en bak het goed door. Na ongeveer 5 min doorbakken doe je er 1 eetlepel tomatenpuree in en een scheutje water. Zout en peper naar smaak en een maggiblokje. Ook de Sriracha en de ketchup mag erbij. Roer goed door tot het gaat koken en de saus wat dikker wordt. 

Doe een flinke schep stamppot op een bord, doe wat worst in saus op de stamppot…..en geniet…

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is eat-1163944_960_720.jpg

Fijne Feestdagen

Over de auteur

+ berichten

Hallo mijn naam is Meinke en woon in Literatuurwijk.
Ik ben daar gastouder en woon samen met mijn dochter en mijn lieve varken Ludwig (Louie)
In mijn vrije tijd ben ik fotograaf.