In Almere is er veel mogelijk. De gemeente staat open voor alle vragen en ideeën. Maar aan wie moet je een vraag stellen of aan wie leg je een idee voor? Daar hebben we de wijkregisseurs voor. Kom met hen in contact en zij helpen u verder. 

Wat doen de wijkregisseurs?

Wijkregisseurs weten wat er in de wijk speelt en met die kennis zijn zij een schakel tussen u en de gemeente. U kunt hen alles vragen en zij wijzen u door naar de juiste persoon Zo komt u verder met uw ideeën en wensen voor uw wijk. Een wijkregisseur staat ook in contact met scholen, bewonersorganisaties, politie etc. Zo kunnen de zij u verbinden aan alle voor u belangrijke partijen in de buurt. 

Waar kunnen wijkregisseurs bij helpen?

Wijkregisseurs helpen u graag bij ideeën voor uw wijk of vragen. Heeft een u idee waar u samen met buurtgenoten mee aan de slag wilt? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een ‘zelfbeheer plek’, het onderhoud een stuk groen bij u in buurt. Samen zorgt u voor een stuk groen en werkt u aan verbinding in uw wijk.
  • Het organiseren van een activiteit in uw straat of wijk. 

De wijkregisseur denkt mee, kijkt wat mogelijk is en helpt contact te leggen met andere partijen.

Wat kunt u zelf regelen?

Er zijn ook zaken die u zelf kunt regelen. Denk aan:

  • Ziet u op straat iets dat niet in orde is of is u afvalbak niet geleegd? Geeft dit door via een melding openbare ruimte. 
  • Het aanvragen van een invalide parkeerplaats of inrit kan via de links. 
  • Wilt u dat het grofvuil wordt opgehaald, maak dan een afspraak. 
  • Als u meer wilt weten over het wijkbudget of deze wilt aanvragen voor uw wijkinitiatief, dan vindt u alle informatie online.

Hoe komt u in contact met uw wijkregisseur? 

Wilt u contact met uw wijkregisseur? Bel dan naar de gemeente via telefoonnummer 14 036. Dit telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Vermeld in welke wijk u woont, dan wordt u doorverbonden met uw wijkregisseur.

Door Ans Baij