In de herfst kan ik erg genieten van alle prachtige kleuren van de bomen. Hier in Stedenwijk hebben we echt een paar pareltjes staan. In dit artikel heb ik mijn favoriete herfstbomen uitgelicht. Uiteraard met foto en locatie, zodat je ze op een zonnige herfstdag zelf kunt bekijken.

De drie prachtige, goudgeel, oranje, roze, rode bomen op de uitgelichte foto zijn amberbomen. Deze schoonheden staan op de hoek van het Arnhemplein en de Zutphenstraat. De amberboom staat bekend om de spectaculaire herfstkleuren. De blaadjes kunnen aan dezelfde boom verschillende kleuren aannemen, sommige blaadjes zijn geel met rood. Er liggen een paar prachtige exemplaren op de grond voor een mooie herfstcollage.

Paardenkastanjes

Vlak om de hoek, op het Arnhemplein zelf, staan deze twee mooie paardenkastanjes. Ze hebben niet zulke spectaculaire kleuren als de amberbomen, maar wel heel veel mooie kastanjes. Mijn kinderen zijn al menig jaar thuisgekomen met bergen kastanjes. De bomen zorgen elk jaar weer voor veel plezier bij de kleintjes van onze mooie wijk. De zaden van de paardenkastanje zijn overigens niet eetbaar voor mensen, die van de tamme kastanje zijn dat wel.

Smalbladige es

Wanneer ik naar de supermarkt fiets doe ik dat meestal via de Mookstraat. En dan kom ik langs deze prachtige smalbladige es. Een prachtige grote boom waarvan de blaadjes in de herfst altijd roze kleuren. Op een zonnige dag is het helemaal een adembenemend gezicht.

Treurwilgen

De drie treurwilgen bij het Stedenwijkstrand kunnen hier natuurlijk niet ontbreken. De bomen staan er al zo lang ik me kan herinneren. Ze geven in de zomer schaduw aan mensen die daar lekker in het gras liggen, of langs wandelen. Soms maken kinderen schommels van de takken. Mijn zoontje noemt de treurwilgen altijd oma-bomen, omdat de takken naar beneden hangen lijkt het een beetje op een oude boom.

Deze tijd van het jaar is de beste tijd om van de schoonheid van de bomen te genieten. En het huidige mooie weer is perfect geschikt voor een lekkere herfstwandeling. Ik ga er zo nog even op uit. Ik wens iedereen een kleurrijke herfst toe.

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.