De afgelopen jaren is de mogelijke verplaatsing van onze AH op het ’s Hertogenboschplein naar het tennispark van NHL meerdere keren in het nieuws geweest. Wij zijn hier heel bezorgd over, als Collectief Stedenwijk Zuid Groen, u ook?

Wij zijn bang dat de verhuizing van AH het begin is van het einde van het buurtcentrum op het ’s Hertogenboschplein. Op het plein hebben we een wijkcentrum, gezondheidscentrum, kerk, cafetaria en een supermarkt, allemaal goed bereikbaar, ook voor ouderen en minder mobiele mensen. Bovendien heeft het plein voor veel mensen ook een sociale functie.

Bij een verhuizing van AH wordt de supermarkt voor veel mensen lastiger bereikbaar en komt het einde van het plein in zicht. Er zijn plannen om op het plein woningen te bouwen. Maar het kan ook anders; bouw woningen op de locatie van NHL in plaats van op ons plein en bijvoorbeeld kleine appartementen boven een te renoveren supermarkt. Dan kan ons plein met alle voorzieningen blijven bestaan.

Bent u het met ons eens? Vul dan de flyer in de link hieronder in en doe die in de brievenbus van een van de genoemde adressen. Je kunt de flyer ook mailen naar: collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com. Hoe meer bewoners hun zorg tonen, hoe groter de kans dat een (vernieuwde) supermarkt op het ’s Hertogenboschplein blijft.