Deze editie is een feestelijke editie. Want niet alleen is het Pasen, en is voor veel mensen het einde van de Ramadan in zicht, dit is ook een jubileum editie van de Stedenwijker. Alweer drie jaar maken we met een groepje enthousiaste Stedenwijkers deze online buurtkrant. De redactie is inmiddels iets uitgedund, maar gelukkig weten steeds meer Stedenwijkers, zowel bewoners als professionals, ons te vinden met hun stukjes. Want dat is het hele idee van onze buurtkrant, de krant vóór Stedenwijkers, dóór Stedenwijkers!

Deze jubileumeditie vertelt Patrick ons hoe hij een kattenmens is geworden. Hanna deelt haar recept voor een verfrissende Ramadan smoothie. Karin Louw, van het collectief Stedenwijk Zuid, groen vertelt over de lentebingo voor het Kabouter Spannie-pad. Het VMCA heeft een verslag van de voorstelling van toneelgroep Sterrenstof en gezondheidscentrum De Spil vraagt aandacht voor Bewegen-met-plezier. Zelf heb ik me verdiept in de halsbandparkiet.

Er valt dus weer veel te lezen deze editie. Wil je ook iets delen met je buurtbewoners? Stuur dan je bericht naar destedenwijker@outlook.com. Dan wens ik iedereen namens de redactie een vrolijk Pasen, Ramadan moebarak en veel leesplezier!

Foto van pixabay.com

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.