Heksen uur door Aphrodite.

Je zal het misschien niet geloven maar die hele vervelende prikkende plant, de UrticaDioica, heeft ontzettend veel geneeskracht! De plant bevat veel vitamines en mineralen en is daarom goed voor je hele lichaam. De brandnetel heeft een bloedzuiverende werking en geeft je immuunsysteem een flinke oppepper!

Ook heeft de brandnetel een positief effect op je bloeddruk, suikergehalte en spijsvertering. Eigenlijk een onmisbare plant dus en hoe fijn is het dat je hem bijna overal vrij kunt plukken. Dus, handschoenen aan en een mandje mee! Mocht je dit niet willen, dan is deze kruidenthee ook in gedroogde vorm te koop in de winkel maar vers is natuurlijk het lekkerst!

Brandnetelthee maken:

  1. Pluk de brandnetels bij jou in de buurt. Pluk alleen de jonge toppen. Zo’n 15 centimeter van de plant. Pas op dat de blaadjes niet in aanraking komen met je huid!
  2. Spoel de blaadjes thuis even af met water
  3. Stop flink wat blaadjes in een theepot en giet er kokendheet water overheen. Het hete water zorgt ervoor dat de brandhaartjes van de brandnetel direct verdwijnen
  4. Laat de thee ongeveer 15 minuten trekken, het liefst op een theelichtje anders koelt het misschien te veel af
  5. Schenk de thee, door een zeefje, in een glas en voeg eventueel wat honing toe voor een zoetere smaak
  6. GENIET!
    Voeg als variatie ook eens een schijfje citroen of een takje pepermunt toe en maak zo je persoonlijke verse kruidenthee melange.

Let wel even op. Als je medicijnen gebruikt voor een hoge bloeddruk of voor het ondersteunen van je nierfunctie, raadpleeg dan eerst even je arts voor je aan de brandnetelthee gaat. Dit omdat brandnetel de werking van de medicijnen kan beïnvloeden.

Foto’s: Pixabay

Door Aphrodite