Chocolademousse met kikkererwtenvocht??? Het klinkt niet appetijtelijk nee … maar probeer dit recept maar eens op Kikkererwtendag. Het zal je verbazen!

In veganistische recepten wordt kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genaamd, gebruikt om opgeklopt eiwit te vervangen. Wonderbaarlijk krijg je namelijk dezelfde substantie als je kikkererwtenvocht opklopt. Aquafaba kan je op veel manieren gebruiken. Dit recept voor chocolademousse is hartstikke simpel.

Ingrediënten

 • 1 blikje kikkererwten (400 gram)
 • 100 gram pure chocolade
 • 2 eetlepels agavesiroop
 • 1 theelepel vanille-extract
 • Snufje zout

Bereiding

 1. Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar het vocht in een kom.
 2. Smelt de pure chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met heet water).
 3. Klop het kikkererwtenvocht met een elektrische mixer op hoge snelheid totdat het stijf is en er pieken ontstaan (dit duurt ongeveer 5-10 minuten).
 4. Voeg de agavesiroop, vanille-extract en een snufje zout toe aan het opgeklopte kikkererwtenvocht en klop nog even door.
 5. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het kikkererwtenmengsel en klop kort door totdat alles goed gemengd is.
 6. Verdeel de chocolademousse over 4 glazen of schaaltjes en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
 7. Serveer de vegan chocolademousse eventueel met wat vers fruit of noten naar keuze. Eet smakelijk!

Foto door Ella Olson

Door Hanna

Computernerd, kickbokser en moeder met een liefde voor plantaardig koken en Britse humor. Ik woon sinds 2013 in het mooie Stedenwijk. Ik ben trots op Almere haar groene omgeving en het feit dat je soms sneller met de fiets bent dan met de auto. Voor de Stedenwijker maak ik filmpjes en schrijf onder andere recepten en ook verzorg ik de website.