Wij zijn Annie en Christa, moeder en dochter. Wij wonen in Stedenwijk-Zuid en doen daar verschillende vrijwilligersactiviteiten. We maken deel uit van Het Collectief Stedenwijk Zuid Groen.

Sinds 2018 mogen we de Veldhoek, dat is een soort buurthuisje, gebruiken voor activiteiten. Daardoor zijn onze mogelijkheden vergroot. We hebben de Veldhoek eerst opgeknapt en schoon gemaakt. We houden dit ook regelmatig bij. Ook geven we de Veldhoek thema’s, Kerst, Pasen, Zomer, Sinterklaas enz.

Wij organiseren activiteiten die laagdrempelig zijn en om de buurt met elkaar te verbinden. Voor jong en oud. Bijvoorbeeld voor volwassenen origami, koken voor buurtbewoners en ook wordt er dan gezamenlijk in de Veldhoek gegeten. Groot succes is de haak en breiclub.

Voor kinderen van de basisschoolleeftijd is er knutselen, bewegen, muziek maken. Voor de allerkleinsten is er klieder-lab. Verder organiseren we de rommelroute, burendag, een BBQ enzovoort. We zijn ook bezig om iets voor de tieners te organiseren. Dat doen we in samenwerking met de gemeente en jongerenwerk. Daar zijn we nu druk mee, zodat als er weer iets meer mag het meteen gestart kan worden. We zijn met beheren, organiseren en plannen ongeveer gemiddeld 6 a 7 uur per week mee bezig. Dat is buiten het begeleiden van de activiteiten om. Maar wij vinden het superleuk om te doen en geeft ons veel voldoening!

Groet,

Annie en Christa

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.