Ingrediƫnten:

1 Zoete aardappel, in blokjes gesneden
Olijf olie
Boter
1 Ui gesnipperd
2 Teentjes knoflook (gehakt)
1 Blik uitgelekte linzen
1 Paprika in stukjes gesneden
3 Kwart komkommer gesneden in blokjes
1 Handje vol cherry tomaten in vieren gesneden
2 Handen vol spinazie ( vers) gehakt
2 El tahini
1 El maple syrup of agave siroop
1 El zoete soja saus
1 El mosterd
1 Avocado
Wat sesamzaadjes

Bereiding:

Giet wat olijf olie over de zoete aardappel en air fry ze of grill ze op 180 graden voor 25 min.

Smelt wat boter in een pan en bak hierin de uien knoflook en linzen.

Mix de zoete aardappel in een grote bak, linzen mix, tomaat, komkommer, paprika en spinazie.

Mix de tahini, agave siroop, soja en mosterd samen en giet over de salade en meng goed. Maak af met avocado reepjes en sesamzaadjes en Enjoy!

Dit recept heb ik van Pinterest en is vegan maar je kan ook heel goed vlees erbij eten. Zoals op de foto te zien is heb ik zelf kip gemarineerd in soja, knoflook, honing, en wat rice vinegar en daarna gebakken in de air fryer, erbij gegeten.

Super lekker en gezond..

Foto: Meinke Fisscher

Door Meinke

Hallo mijn naam is Meinke en woon in Literatuurwijk. Ik ben daar gastouder en woon samen met mijn dochter en mijn lieve varken Ludwig (Louie) In mijn vrije tijd ben ik fotograaf.