Dit kwartaal delen we een heerlijk en verfrissend recept voor een smoothie, perfect voor tijdens de Ramadan. Deze smoothie zit boordevol voedingsstoffen en zal je energie geven tijdens de vastenperiode. Dus laten we aan de slag gaan en onze smaakpapillen verwennen met deze verrukkelijke Ramadan Smoothie!

Ingrediënten:

 • 1 rijpe banaan
 • 1 kopje bevroren aardbeien
 • 1/2 kopje verse spinazieblaadjes
 • 1/2 kopje Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel honing (optioneel, naar smaak)
 • 1/2 kopje amandelmelk (of een andere melk naar keuze)
 • Een handvol ijsblokjes

Instructies:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat alle ingrediënten koel zijn voor een extra verfrissende smoothie-ervaring.
 2. Combineer: Doe de rijpe banaan, bevroren aardbeien, verse spinazieblaadjes, Griekse yoghurt en honing (indien gewenst) in een blender.
 3. Voeg vloeistof toe: Giet de amandelmelk in de blender. Deze vloeistof zal helpen bij het mengen en het glad maken van de smoothie.
 4. Blend: Zet de blender aan op een hoge stand en meng alle ingrediënten tot ze mooi glad zijn. Voeg indien nodig meer amandelmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
 5. Proef en pas aan: Proef de smoothie en voeg indien nodig meer honing toe voor zoetheid, of meer spinazie voor extra groene voedingsstoffen.
 6. Serveer: Giet de smoothie in een mooi glas, voeg een paar ijsblokjes toe voor extra koelte, en garneer met een schijfje banaan of een aardbei op de rand van het glas voor een feestelijk tintje.

Deze verfrissende Ramadan Smoothie zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels om je energiek te houden tijdens de vastenperiode. Het is een perfecte manier om jezelf te verwennen na een lange dag vasten. Geniet ervan en Ramadan Kareem! 🌙✨

Photo by PhotoMIX Company: https://www.pexels.com/photo/strawberry-shake-103566/

Door Hanna

Computernerd, kickbokser en moeder met een liefde voor plantaardig koken en Britse humor. Ik woon sinds 2013 in het mooie Stedenwijk. Ik ben trots op Almere haar groene omgeving en het feit dat je soms sneller met de fiets bent dan met de auto. Voor de Stedenwijker maak ik filmpjes en schrijf onder andere recepten en ook verzorg ik de website.