Hoewel ik alweer 13 jaar voor de gemeente Almere werk, zullen er nog heel veel bewoners zijn die mij niet kennen. Ik ben Gerard Kok, gebiedsmanager voor het stadsdeel Stad West.

Daaronder valt ook het mooie Stedenwijk. Als gebiedsmanager maak ik verbinding tussen de bewoners, het gemeentehuis en allerlei instanties die actief zijn in de wijk. Samen met collega’s op het stadhuis en onze partners in de wijk, zoals bijvoorbeeld het wijkteam en de politie, houden wij de leefbaarheid in de wijk in stand en proberen die ook te verbeteren.

Leefbaarheid is een moeilijk, veelomvattend begrip en u als bewoner bepaalt wat u wel en wat u niet leefbaar vindt. Daarom kom ik graag rechtstreeks of via het wijkteam met u in contact om te horen wat u van de leefbaarheid in uw wijk of buurt vindt. Verder neem ik regelmatig een wethouder mee op werkbezoek, zodat hij of zij een goed beeld krijgt van wat er leeft in de wijken.

Leefbaarheid is ook hoe bewoners met elkaar omgaan. Daarom stimuleren wij bewoners contact met elkaar te zoeken en activiteiten te doen. Wanneer u daarbij hulp van de gemeente nodig heeft, kunt u een beroep op mij doen. Afhankelijk van de vraag, kan ik u samen met de collega’s van het wijkteam en van het gemeentehuis daarbij ondersteunen.

Heeft u ook een leuk idee voor de wijk of buurt dan kunt u contact opnemen met mij via gakok@almere.nl

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.