Beste Stedenwijkers…

Wij willen ons even voor stellen! Wij zijn Odette, Wanda, Bart en Anne. Wij wonen net als jullie in Stedenwijk. Misschien heb je ons al eens ontmoet bij de tegelwip actie op de Breukelengrachtbrug of bij De Veldhoek.

We hebben ons aangesloten bij het Groene Buur Netwerk. Dat zijn allemaal mensen met een groen hart die willen helpen om de stad groen en gezond te houden. We delen zaden, planten en kennis. We verzinnen manieren om onze buurtbewoners bewust te maken van de noodzaak je buurt groen te houden. Je kunt ons herkennen aan een houten paaltje in de voortuin (zie foto).

Bij ons kun je terecht voor advies en hulp voor je tuin. Iedereen weet dat het klimaat aan het veranderen is. Je merkt het aan hogere temperaturen en droogte afgewisseld met heftige regenval. Die klimaatverandering vraagt om nadenken hoe je je tuin inricht. Als je alles bestraat loopt het water te snel naar het riool en blijft de hitte hangen(hitte stress) Een eenvoudig geveltuintje kan dan al heel veel bijdragen.

Waarom een gevel of boomspiegel tuintje?

Alle foto’s zijn aangeleverd

Een geveltuintje zorgt dat water en warmte beter weg kunnen. Als je kiest voor vaste planten vraagt het weinig onderhoud. Je zorgt voor de bijen en insecten die bijdragen aan onze voedselkringloop. En bovendien: iedereen weet dat mensen vrolijk en ontspannen worden in een groene omgeving.

Wij willen graag een aantal geveltuintjes aanleggen in Stedenwijk. Als je een goede locatie weet meld je dan aan bij een van de onderstaande email adressen.

Ook nieuwe Groene Buren zijn van harte welkom ! Het zou leuk zijn als we ons team kunnen versterken met andere Groene Buren.

Vragen of aanmelden:

Odette: breijinck@gmail.com

Wanda: wandavankoningsveld@gmail.com

Bart en Anne: anne.kuipers23@gmail.com