Dag Stedenwijkers,

Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Maarten Berkers. Ik ben wijkwerker en Wmo-consulent in het wijkteam Stedenwijk en Literatuurwijk. Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning en ik voer gesprekken met mensen die in het dagelijks leven tegen problemen aanlopen, meestal als gevolg van lichamelijk of psychisch ongemak. Ik vind het erg leuk om gesprekken met mensen uit de buurt te mogen voeren en om samen te kijken naar mogelijkheden en oplossingen, waarmee mensen verder komen.

Stedenwijk ervaar ik als een mooie wijk, waarin veel gebeurt. Ik ben nu anderhalf jaar werkzaam in het wijkteam en ik ben dankbaar voor de vele mooie gesprekken die ik al heb mogen voeren met mensen uit de wijk. Mijn werk verveelt daarom nooit. Ik werk vanuit de Inloop, maar kom ook veel bij mensen thuis. Ik werk ook prettig samen met mensen van de VMCA en De Schoor en ook met actieve inwoners en organisaties in en rondom de wijk.

Ervaart u zelf problemen of belemmeringen in het dagelijkse leven, heeft u behoefte aan contact of heeft u ideeën over hoe we onze mooie wijk nog mooier kunnen maken, schroom niet en neem contact op met het wijkteam. Mijn collega’s en ikzelf komen graag met u in contact.

Wie weet spreken we elkaar binnenkort…..

Maarten Berkers

Wijkwerker |  Wijkteam Stedenwijk/Literatuurwijk| Stad West | mberkers@almere.nl | 14 036 |

M.: 06 11703577 | www.wijkteamsalmere.nl

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.