Het geheim van deze simpele soep is de kwaliteit van het komijnzaad en de olijfolie. Gebruik daarom producten van hoge kwaliteit voor de beste smaakexplosie!
Ingrediƫnten
- 300 gram groene spliterwten 1 liter water
- 1 tl zout
- 1 el gemalen komijnzaad
- 50 ml olijfolie
Bereidingswijze
Breng het water met de spliterwten en het zout aan de kook. Laat de spliterwten op een laag pitje koken tot de spliterwten vanzelf uiteen vallen. Roer regelmatig! Dit kan een half uur tot een uur duren. Vervolgens voeg je de komijn en olijfolie toe. Proef en stel bij naar smaak. Is de smaak goed dan kan de soep nog gepureerd worden en is hij klaar om op te eten! Hou je van pittig? Voeg dan voor het serveren een beetje chili flakes, sambal of harissa toe.
En nu jij!
Wat vind je van dit recept? Kende je het al? Wat zou je aanpassen naar jouw smaak? Deel jouw foto van jouw bissara op social media en tag ons!