Lieve Stedenwijker,

Gefeliciteerd! U heeft de eerste versie van de vernieuwde buurtkrant voor uw neus. Met deze buurtkrant willen wij u op de hoogte houden van het reilen en zeilen in onze buurt en we willen u als buurtbewoners dichter bij elkaar brengen. Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zal er voor zorgen dat de website er gelikt uitziet. De dames van het wijkteam, Charlotte, Bertyne en Riyanne, laten professionals uit de wijk aan het woord, en houden u op de hoogte van alle activiteiten. De mooie foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Zelf zal ik mijn steentje bijdragen op het gebied van natuur in de wijk.

Onze krant, die van u en mij, zal eens per maand uitkomen. Deze maand een heerlijk recept voor erwtensoep. Er is een interview met onze 100 jarige buurtbewoner Opa Joop. En in ‘ondernemers aan het woord’ leest u het verhaal van Yousif, de eigenaar van de Buurmarket, aan het Tegelenpad. Het stukje natuur zal gaan over het geheim van het Arnhemplein. Bent u al nieuwsgierig? Lees dan snel verder. En mocht u zelf nou een geweldig idee hebben voor de buurtkrant, laat het ons dan weten. U kunt altijd mailen naar destedenwijker@outlook.com, of schiet één van ons even aan, we zijn altijd in de buurt.

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.