Mijn naam is Patrick Böhmermann. Ik woon sinds 1997 in Almere Stedenwijk. Na 34 jaar gediend te hebben bij het Korps Mariniers in de periode van 1-3-1982 tot 1-3-2016 was het tijd voor functioneel leeftijdsontslag (FLO).

Dan kan je twee dingen doen of achter de geraniums gaan zitten en weinig doen of misschien net als ik op 52 jarige leeftijd een HBO studie (Life) coaching gaan volgen. Dit beviel mij zo goed dat ik er gelijk maar een opleiding tot sociaal psycholoog achter aan ben gaan volgen.
Ik heb meerdere cursussen gevolgd zoals: Cognitieve gedragstherapie (CGT), Mental Health First AID (MHFA, first responder), Motiverende gespreksvoering (MGV), Oplossing Gericht Coachen (OGT) en Acceptatie en Commitment Therapie (ACT).

Als psycholoog/coach help ik mensen vanuit heel Almere en daarbuiten. Mocht je ergens vastlopen met je gedachten of tegen problemen aanlopen, je mag mij altijd contacten via lifecoach036@gmail.com
Ook mensen uit hoog-risico beroepen (Defensie, Politie, Brandweer, Ambulance en Zorgpersoneel) sta ik bij, kijk eens op www.afhangen.com

Enkelen uit Stedenwijk zullen mij ongetwijfeld herkennen als voetbalcoach van diverse jeugdteams bij AS’80 (19 jaar), en misschien ook wel als zwemleraar bij Zwemmen Almere (4 jaar). Nu ben ik ook als vrijwilliger bij Humanitas Goed Ontmoet en Meer Contact als projectleider werkzaam.
Sinds december 2021 ben ik gevraagd of ik het leuk zou vinden om als beginnend mederedacteur aan te sluiten bij het team van de Stedenwijker. Dit is zo een leuk team dat ik zonder te twijfelen in dit avontuur ben gestapt.