Benodigheden

Cassave wortel (verkrijgbaar bij de toko)
Sperziebonen
Prei
Kipkluifjes
Olijfolie
Peper en zout
Paprika poeder
Uienpoeder
Nootmuskaat
Peterselie
Knoflookpoeder
Sojasaus (mijn voorkeur gaat uit naar de dikke zoete van ABC)
Agave- of honingsiroop

Voor de cassave

Snijd de cassave in ongeveer 3 gelijke stukken en ontdoe het van de schil. Snijd het dan doormidden en haal het middelste gedeelte weg. Snijd dan de lange delen in frietjes (niet te dun). Als alles gesneden is laat je de frietjes 5 min in koud water liggen. Droog ze af en breng op smaak met de kruiden (zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, peterselie, en uienpoeder) en besprenkel ze met olijfolie. Daarna in de air fryer voor 20 min. Kijk wel wel even tussendoor, de tijd is afhankelijk van de dikte van de frieten.

Voor de kip

Maak de kip goed schoon en zet de oven alvast op 220 graden. De kip op smaak brengen met zout, peper en knoflookpoeder. Doe de kip in de oven voor 10 min het liefst in een aluminium schaal. Maak ondertussen een mengsel van de sojasaus, agave- of honingsiroop, peper en knoflookpoeder. Na 10 min giet je het mengsel over de kip, roer even goed door zodat al het kip bedekt is met het mengsel en zet dan weer terug in de oven. Na 5 min even omscheppen en in de gaten houden of de kip goed gaart.

Voor de sperziebonen

Was de sperziebonen en haal de top en onderkant eraf. Gril ze op de grillplaat of in een grillpan met olijfolie, zout, peper, knoflook, nootmuskaat en doe de laatste 5 min de prei in plakjes gesneden erbij.

Foto Meinke Fisscher

Dit recept kan ook gemaakt worden met zoete aardappel of gewone aardappel.

Eet smakelijk !!

Door Meinke

Hallo mijn naam is Meinke en woon in Literatuurwijk. Ik ben daar gastouder en woon samen met mijn dochter en mijn lieve varken Ludwig (Louie) In mijn vrije tijd ben ik fotograaf.