Deze zoete pap wordt als traditie gegeten in de ochtend bij het Eid ul-Fitr, feest na het vasten. Om te vieren dat er weer gegeten mag worden begint men de dag met iets lekkers of iets zoets.

Ingrediënten (4 personen)

  • 50 gram vermicelli
  • 350 ml melk
  • 25 gram rozijnen
  • 4 kardemom peultjes (optioneel)
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 2 eetlepels rietsuiker (naar smaak)
  • 1 eetlepel boter

Bereiden 5 minuten

Week de rozijnen in een kom met water. Knijp de kardemom peultjes open in een andere kom tussen de vingers. Smelt de boter in een pan. Bak al roerend op hoog vuur de vermicelli aan. De vermicelli wordt snel bruin, dus zet het vuur zacht bij het bruinen van de vermicelli. Blus de vermicelli af met de melk als circa de helft van de vermicelli een mooi bruin kleurtje heeft. Blijf roeren, zodat de pasta niet vastkleeft aan de bodem van de pan.

Sudderen 10 minuten

Verwarm tot het kookpunt. Voeg de rozijnen, kardemom, vanille en eventueel suiker toe. Laat het geheel op een zacht vuur 10 minuten pruttelen. Doe het vuur uit. De inhoud wordt nu dikker. Mocht je de sewai te dik vinden, dan kun je de pap verdunnen met een scheutje water of melk. De vermicellipap wordt doorgaans warm gegeten. In de koelkast is het een paar dagen houdbaar. Bij het opwarmen kan er wat melk of water toegevoegd worden.

Je kan ook wat meer maken en invriezen voor een andere dag.

Een ieder geeft sewai een eigen tintje: in plaats van kardemom en vanille suiker kan er amandelessence of rozenwater gebruikt worden. Voor de garnering kan je geschaafde amandelen toevoegen (kan ook samen met stukjes pistache noten en/of cashewnoten).

Eet smakelijk en Eid Mubarak.

foto: freepik.com

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.