‘Ik keek vanuit de verte en dacht wat is dat voor een vreemde hond?’ Dat is denk ik wat ik het meeste hoor als ik met Louis aan het wandelen ben. Het is ook niet elke dag dat je een hangbuikzwijn op straat ziet lopen.

Ja, ik heb een varken als huisdier. Het is super leuk, maar zeker niet voor een ieder. Varkens zijn namelijk voor altijd peuters in hun gedrag en kunnen ook best ondeugend zijn.

Al sinds Louis acht weekjes was, heb ik hem bij mij in huis en hij is nu bijna 4 jaar. Varkens zijn superslim en doen bijna alles voor een lekkere snack. De meeste mensen vragen altijd of het niet fijn is om al mijn etensrestjes aan hem te kunnen geven, dan vertel ik ze dat varkens niet alles mogen eten en zelfs niet altijd alles lusten.

Verder vindt Louis het heerlijk om een wandeling te maken en hij neemt zijn tijd en loopt altijd achter mij aan. Als we bij het hondenuitlaatplekje komen, neemt hij even lekker een sprintje en rolt wat door het gras.

Ook leeft hij bij mij in huis, zoals een hond. Hij ligt graag lekker op z’n kleedjes naast de bank of zelfs op mijn bed! Toch hebben veel mensen een verkeerd beeld van varkens. Veelal vinden ze dat ze vies zijn. Ik vind het dan ook altijd leuk om een praatje te maken en mensen te vertellen dat varkens eigenlijk super schoon zijn en ook heel erg slim. Wist je dat varkens bijvoorbeeld één van de 5 slimste dieren op aarde zijn, slimmer dan honden en katten? En dat ze vaak door de modder rollen, omdat ze geen zweetklieren hebben en ze zichzelf zo verkoelen?

Ja, mijn varkentje is super leuk! Heb jij ook een bijzonder of lief huisdier, of wilt u gewoon over uw huisdier vertellen? Mail dan naar destedenwijker@outlook.com.
Wie weet staat u met uw leuke huisdier in de volgende editie van De Stedenwijker.

Door Meinke

Hallo mijn naam is Meinke en woon in Literatuurwijk. Ik ben daar gastouder en woon samen met mijn dochter en mijn lieve varken Ludwig (Louie) In mijn vrije tijd ben ik fotograaf.