Titel: De Griezelbus 1

Auteur: Paul van Loon

Samenvatting: Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn klas uit voor een speciale tocht met zijn griezelbus. Tijdens de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Maar naarmate de tocht vordert, blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Of zijn er meer die iets verbergen?

Over de auteur: Paul van Loon werd geboren op 17 april 1955 in het Limburgse Geleen. Hij volgde een opleiding ‘Illustratief tekenen’ maar kwam er achter dat zijn passie lag bij het verzinnen van verhalen bij de tekeningen. En hoewel hij niet van plan was geweest om schrijver te worden heeft hij uiteindelijk een verhaal naar Het Brabants nieuwsblad gestuurd. Dit was een groot succes en zo begon zijn carrière als schrijver. Paul schrijft het liefst ’s nachts. Dan kan hij in alle rust aan zijn boeken werken. Hij wordt dan niet gestoord door de telefoon en kan zijn fantasie de vrije loop laten. Paul is verder bekend van Dolfje, het weerwolfje, Ravelijn en Foeksia, de mini heks. Ook schreef hij samen met een groep collega schrijvers onder de naam Het Griezelgenootschap verschillende verhalenbundels.

Mijn mening: GEWELDIG! Paul van Loon is een meesterlijk schrijver. Ik las De Griezelbus toen ik een jaar of 12 was en het net uit was gekomen. Ik genoot. Ik denk ook echt dat hier mijn liefde voor horror verhalen uit voort is gekomen want hoewel De Griezelbus een kinderboek is voor kinderen vanaf 10 jaar, waren de verhalen angstaanjagend! In de loop der jaren heb ik dit boek nog vaak opnieuw gelezen, vooral omdat er steeds nieuwe delen uitkwamen. En hoewel ze, voor mij, nooit zo goed waren als het eerste deel heb ik ook van elk vervolg genoten. Vooral Griezelbus 0, het verhaal over schrijver P. Onnoval die in de boekenserie de hoofdrol speelt, was echt fantastisch. Nu, op mijn 44e, staat de volledige serie (8 boeken in totaal) te pronken in mijn boekenkast. En ik pak ze nog regelmatig om even mijn favoriete verhalen terug te lezen. Het feit dat in 2016 de 41e druk van het eerste deel werd uitgegeven zegt genoeg over hoe goed dit boek is. Voor dappere kinderen een must! Vind je ze een beetje te duur om nieuw te kopen. Heel veel van de Griezelbus delen zijn te vinden in kringloopwinkels!

Titel: De Griezelbus 1 – Auteur: Paul van LoonUitgever Leopold – Gebonden – Datum: Oktober 2016, 41e druk

Uitgever Leopold – Gebonden – Datum: Oktober 2016, 41e druk

ISBN: 9789025871406

Pagina’s: 176 – Genre: Jeugdthriller

Foto: leopold.nl