Heerlijk romig met een frisse pittige smaak.

Ingredienten

  • 2 el olie
  • 1 el kerriepoeder (mag iets meer of minder doe dit naar eigen smaak)
  • 1 grote rode ui
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 rode pepers (fijn gehakt)
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • maïzena
  • 3 el verse basilicum (grof gesneden)
  • 1 el verse gemberwortel (fijn gehakt)
  • zout naar smaak

Bereiding

  • Bak kip in olie in een koekenpan tot mooi van kleur en doe de blokjes kip in een grote steelpan.
  • Fruit de ui, knoflook en rode peper en voeg de kerriepoeder toe.
  • Voeg kokosmelk erbij en meng goed door.
  • Doe deze mengsel bij de kip en kook zachtjes tot de kip goed gaar is.
  • Maak een papje van kokosmelk en maïzena en indien nodig verdik je de saus tot een gebonden saus.
  • Meng de verse gember erdoor, voeg het toe bij de kip en kook verder voor 1-2 min.
  • Meng de grof gesneden basilicum erdoor en serveer direct.
  • Kan gegarneerd worden met verse peper en verse koriander (optioneel)

Serveer met naanbrood of basmati rijst en een zelfgemaakte salade.

Eet smakelijk

Foto: droogtrainers.nl

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.