Heerlijk romig met een frisse pittige smaak.
Ingredienten
- 2 el olie
- 1 el kerriepoeder (mag iets meer of minder doe dit naar eigen smaak)
- 1 grote rode ui
- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 rode pepers (fijn gehakt)
- 400 ml kokosmelk
- 400 gram kipfilet in blokjes gesneden
- maïzena
- 3 el verse basilicum (grof gesneden)
- 1 el verse gemberwortel (fijn gehakt)
- zout naar smaak
Bereiding
- Bak kip in olie in een koekenpan tot mooi van kleur en doe de blokjes kip in een grote steelpan.
- Fruit de ui, knoflook en rode peper en voeg de kerriepoeder toe.
- Voeg kokosmelk erbij en meng goed door.
- Doe deze mengsel bij de kip en kook zachtjes tot de kip goed gaar is.
- Maak een papje van kokosmelk en maïzena en indien nodig verdik je de saus tot een gebonden saus.
- Meng de verse gember erdoor, voeg het toe bij de kip en kook verder voor 1-2 min.
- Meng de grof gesneden basilicum erdoor en serveer direct.
- Kan gegarneerd worden met verse peper en verse koriander (optioneel)
Serveer met naanbrood of basmati rijst en een zelfgemaakte salade.
Eet smakelijk
Foto: droogtrainers.nl