Werelddierendag…. Tja wat zal ik zeggen. Ik doe er eigenlijk niet aan mee. Als je een huisdier hebt, is het elke dag dierendag. Zij zien geen verschil tussen de dag dat je ze wat extra’s geeft, zij blijven afhankelijk van jou elke dag weer. Dus als je, je elke dag inzet voor je huisdier en goed voor ze zorgt is iedere dag speciaal.

Vroeger had ik thuis twee katten die waren er al toen ik geboren was. Ik wist niet beter. Daarna nog een kat en een hond in huis. Als kind denk ik dat het super leuk is om met dieren op te groeien en voor velen heel goed om te leren om verantwoordelijk te zijn voor een levend wezen.

Op mezelf heb ik het altijd te druk gehad voor een huisdier en als alleenstaande moeder had ik het niet makkelijk dus een extra mond was te ver van mijn bed.

Nu ik een eigen bedrijf heb en mijn dochter volwassen is, hebben we meer tijd voor dieren. Ik heb al 4 jaar een hangbuikzwijn en vang tijdelijk een konijn op. Het eeuwen oude verhaal van een kind dat graag een konijn wil maar er na 4 dagen niet meer naar omkijkt en het konijn zit vervolgens 24/7 in een klein hokje. Dat gaat bij mij in het verkeerde keelgat en kan ik niet accepteren. Voorlopig zit bunny dus bij mij… met binnen en buiten hok maar loopt voornamelijk los.

Ook heb ik al 5 weken de kat van mij wijlen buurvrouw in huis. Toen haar bazin overleed, zou zij naar het asiel gaan maar dat vond ik natuurlijk weer zielig 😆 helemaal, omdat ze zwanger was. Nu hebben we haar en haar 2 kittens in huis tot die oud genoeg zijn om bij mama weg te gaan. Kortom een dolle beesten boel..
Niet iedereen is in de gelegenheid om zo dieren op te vangen en dat hoeft ook niet.
Mijn tip is, neem geen huisdieren omdat de kinderen het zo graag willen. Neem een huisdier omdat je er tijd voor hebt en omdat het een aanwinst is voor je gezin. En als laatste adopteer voordat je een fokker bezoekt.

Door Meinke

Hallo mijn naam is Meinke en woon in Literatuurwijk. Ik ben daar gastouder en woon samen met mijn dochter en mijn lieve varken Ludwig (Louie) In mijn vrije tijd ben ik fotograaf.