Op zaterdag 23 maart is het weer zover; de Landelijke Opschoondag. Duizenden mensen in Nederland gaan op straat, in parken en langs het water de strijd aan tegen zwerfafval. Ook in Almere zetten de inwoners en de gemeente zich in voor een schone en duurzame stad. Doe je ook mee?

Programma
In een aantal wijken plaatsen we van 11.00 tot 15:00 uur in samenwerking met bewoners kramen waar je materialen kunt lenen om zwerfafval op te ruimen. Deze kramen staan op plekken, die wel een opruimbeurt kunnen gebruiken.

Foodtrucks en springkussens
Ben je klaar met opruimen? Lever dan je zak met zwerfafval en de geleende materialen in bij de kraam. Om je te bedanken krijg je een bon om iets lekkers te halen bij de foodtrucks die bij de kramen staan. Aan de jongste zwerfafval-verzamelaars is ook gedacht; bij alle kramen staat een springkussen waar kinderen na afloop nog even hun energie kwijt kunnen.

Locaties schoonkramen

Almere Stad, Noorderplassen-West  Parkeerterrein bij De Kapitein, Boelijn  
Almere Stad, Muziekwijk  Muzenpark, in het midden van het park  
Almere Haven, de Werven   Speeltuin Speelhaven, Schoolstraat 259  
Almere Stad, Tussen de Vaarten   Plein voor Dansstudio Yvette, Johan Jongkindstraat  
Almere Buiten, Centrum Evenemententerrein naast het Rio de Janeiroplein 
Almere Poort, Europakwartier Plein kruising Nederlandstraat en Europalaan  


Opschoon-ommetje
Liever in je eigen buurt zwerfafval opruimen? Dat kan natuurlijk ook! Tot 15 maart kan je opruimmaterialen aanvragen die bij jou thuis worden bezorgd via: almere.nl/schoon

Doe mee
Zet deze dag alvast in de agenda. Trommel buren, vrienden en familie op en we maken er samen een gezellige dag van met als resultaat: een schoner Almere!

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.