Het kan niet anders dan dat we met dit zomerse weer een frisse salade delen in de buurtkrant. Deze salade is makkelijk te maken met groente die in elke supermarkt makkelijk te vinden zijn.

Salade du Marocain, oftewel Marokkaanse salade is een, hoe kan het ook anders, vast onderdeel van een Marokkaanse maaltijd. Meestal wordt deze salade geserveerd vooraf aan het hoofdgerecht op een groot plat bord. Je eet deze salade met brood of met een kleine lepel. De salade wordt namelijk zeer klein gesneden zodat hij op die manier makkelijk te eten is. Bismillah, smakelijk eten!

Ingrediënten

  • Drie tomaten
  • Één paprika
  • Een halve komkommer
  • Een halve rode ui
  • Handje verse koriander
  • 1 el Azijn
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper

Bereiding

Was alle groenten goed. Haal het vel van de tomaten. Snij alle ingrediënten in hele kleine stukjes. Zo klein als je kan! Doe alles in een mengkom.

Voeg de azijn, olijfolie, komijn, zout en peper toe. Mix alles goed door elkaar.

Laat tot serveren in de koelkast staan.

Door Hanna

Computernerd, kickbokser en moeder met een liefde voor plantaardig koken en Britse humor. Ik woon sinds 2013 in het mooie Stedenwijk. Ik ben trots op Almere haar groene omgeving en het feit dat je soms sneller met de fiets bent dan met de auto. Voor de Stedenwijker maak ik filmpjes en schrijf onder andere recepten en ook verzorg ik de website.