Op woensdag 6 maart verzorgde Toneelgroep Sterrenstof een voorstelling voor de collega’s, vrijwilligers en mantelzorgers van VMCA. De voorstelling, een co-creatie met diverse jongeren, bood een krachtig inzicht in hedendaagse thema’s.

De avond werd geopend door Jolien Hoek, directeur van VMCA, en politicus van Laar, een vooraanstaand voorvechter van gelijkheid. Het podium werd verlicht door een verhaal over een meisje dat zich identificeert als een jongen. De voorstelling werpt een licht op hoe verschillende generaties op de werkvloer omgaan met genderidentiteit en hoe zij reageren op de transitie van het hoofdpersonage.

De aanwezigheid van haar ex-vriendje bracht intense emoties met zich mee, maar de reacties van zijn ouders bleken ook van belang. De voorstelling belichtte diverse vraagstukken en zorgde voor een intens en levendig debat onder het publiek. Hoe moeten we omgaan met dergelijke situaties? Hoe kunnen we als samenleving steun bieden?

Het publiek, aangegrepen door de diepgaande thema’s van de voorstelling, deelde sterke en ontroerende reacties. De avond werd afgesloten met een staande ovatie, waarbij de mannen die hadden bijgedragen aan het script van de voorstelling het podium betraden.

Toneelgroep Sterrenstof en VMCA kijken terug op een geslaagde avond waarin belangrijke kwesties rondom genderidentiteit en acceptatie op een bijzondere wijze werden belicht. De voorstelling zal nog lang resoneren in de gedachten van de aanwezigen en hopelijk bijdragen aan een groter begrip en acceptatie in de maatschappij.

De voorstelling Barry’s World is nu te boeken voor VO, MBO en HBO-scholen en welzijn organisaties.

Voor meer informatie: www.toneelgroepsterrenstof.nl

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.