Boek: Later
Auteur: Stephen King
Recensent: Lynn Huitinga
Foto’s: meulenhoffboekerij.nl

Achterkant:
Jamie Conklin is enig kind. Als zoon van een alleenstaande moeder die lastig rond kan komen, wil hij niets liever dan een normale jeugd. Maar jammer genoeg voor Jamie is hij allesbehalve normaal. Geboren met een bovennatuurlijke gave die hij van zijn moeder geheim moet houden, ziet Jamie dingen die niemand anders kan zien en weet hij meer dan eigenlijk mogelijk zou moeten zijn. Wanneer een rechercheur van de New Yorkse politie hem betrekt bij de klopjacht op een moordenaar, komt Jamie opnieuw oog in oog te staan met een overledene. Maar de prijs die deze keer staat op het gebruik van zijn gave is veel hoger dan hij ooit had gedacht. Deze geest is namelijk niet van plan om weg te gaan.

De auteur:
Stephen Edwin King, geboren op 21 september 1947 in Portland Maine, is één van de bekendste Amerikaanse schrijvers van voornamelijk horror, sciencefiction en thrillers. Zijn oeuvre bestaat uit onder andere 67 boeken en 200 korte verhalen waarvan het meest bekende boek misschien wel IT is, een verhaal over het gevecht van een groep kinderen tegen een moordlustige clown.

Mijn mening:
Heerlijk! Wat een spannend boek! De boeken van King kunnen moeilijk zijn om doorheen te komen en soms, door de grote hoeveelheid pagina’s, nogal intimiderend. Hij kan zoveel details aanhalen over personages en hun omgeving dat zelfs ik, een groot King fan en in het bezit van bijna al zijn boeken, soms het spoor helemaal bijster raak.

Maar niet bij dit boek. Het leest lekker makkelijk weg en is echt heel spannend. Soms zelfs doodeng! We zijn allemaal wel bekend met mensen die bezeten zijn door kwade geesten maar Stephen King gaat een stapje verder en schrijft over een bezeten geest. Een grote aanrader voor de griezelaars onder ons. Echte fans zullen overeenkomsten met een ander personage uit een vorig boek herkennen wat het verhaal nog boeiender maakt. Dit is zeker één van zijn beste verhalen.

Later – Stephen King
Boekerij – paperback – maart 2021
ISBN: 9 789022 592809
Pagina’s 272 – Thriller