Zaterdag 19 juni is het Roze Zaterdag. De vaak zomerse zaterdag, meestal eind juni, wordt jaarlijks tot de vrolijke kleur omgedoopt om enerzijds seksuele en genderdiversiteit te vieren en anderzijds om aandacht te vragen voor de bestrijding van LHBTI-discriminatie.

Sinds 1977 wordt Roze Zaterdag georganiseerd, maar door de jaren heen is de invulling geëvolueerd. Wat begon als een evenement met vooral een demonstratief karakter, is met de tijd steeds feestelijker geworden. Elk jaar vindt het feest plaats in een andere stad, om zo de boodschap van liefde en respect wijd te verspreiden. Dit jaar heeft Leeuwarden de organisatie voor haar rekening genomen. Wegens de coronamaatregelen is het feest, dat de titel ‘City of Love’ gekregen heeft, verplaatst naar 16 oktober. Dit jaar een herfstige Roze Zaterdag dus!

De festiviteiten brengen elk jaar een hoop vreugde voor veel bezoekers, maar helaas is het maar een keer per jaar. Daarnaast is het dit jaar niet zo dichtbij huis. Mocht je op zoek zijn naar een warm roze bad, maar dan met een hogere frequentie dan Roze Zaterdag, is Diversity Almere misschien een goede optie.

Diversity Almere, of simpelweg Diversity, is een activiteit vanuit het jongerenwerk van De Schoor. De groep van LHBTI+ en open minded jongeren komt wekelijks bij elkaar en onderneemt van alles. Van karaoke tot samen dineren, tot het uitnodigen van een inspirerende gastspreker. Er is van alles mogelijk!

Je kan op een paar manieren in contact komen. Zo kan je Linda de Vries (Tel: +31 6 34213097) of Suleika El Masshani (Tel: +31 6 43106797), de jongerenwerkers, een appje sturen. Ook is er een Instagram account te volgen (@diversity_almere). Graag wensen we je een liefdevolle Roze Zaterdag. En hopelijk tot ziens bij Diversity Almere!

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.