Peulwattes? Daar begin je niet direct van te watertanden. Toch zijn peulvruchten heel erg lekker -als je maar weet wat je er mee moet doen- én daarnaast een hartstikke gezonde plantaardige bron van eiwit. Voor één van mijn dochters maak ik vaak geroosterde kikkererwten klaar als alternatief voor het vlees wat die dag op tafel staat; zij houdt niet van vlees en is heel erg bezig met het idee dat wij als mensen van dieren houden als kinderen, maar ze ook doden en opeten. Kikkererwten roosteren is snel en vraagt maar één bereidingsactie. Super simpel om een mooie lekkere eiwitbron op tafel te zetten.
Ingrediënten
- Blik kikkererwten
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Paprikapoeder
- Komijn
Bereiding
Verwarm de over voor op 200 graden Celsius.
Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken in een vergiet. Voeg vervolgens in een kom de kikkerewten, een scheutje olijfolie en de rest van de ingrediënten toe en mix goed. Maak een kruidenmix die je zelf prettig vindt. Begin met een theelepeltje van alles. Hou je veel van knolfook en proef je die niet goed genoeg dan doe je de volgende keer twee theelepels. Practice makes perfect. Hou je niet van knoflook of wil je andere kruiden gebruiken, dan kan dat prima!
Leg de kikkererwten op bakpapier op de ovenplaat. Rooster ze vervolgens ongeveer 30 minuten tot ze lekker knapperig zijn.
10 februari is het Wereldpeulvruchtendag op de website van de Raad van Kerken kan je hier meer over lezen.
Photo by Kyle Killam