Het zit erop! 148 bomen lagen er in onze tuin! Door regen en wind hebben we ons allemaal ingezet om Sam te helpen, maar wat ben ik trots op Sam.

Het kwam op toen we samen de hond aan het uitlaten waren, hij zag de bomen liggen en ik legde hem uit dat kinderen die de bomen ophaalden daar dan 50 cent per boom voor kregen! Mam, dat wil ik ook doen!

Prima jongen, doe je goed, zo verdien je een extraatje. En dus daar gingen we. We hadden de smaak te pakken. Oké, ik kwam er achter dat ik ze anders naar school moest sjouwen en de gemeente ze kwam ophalen als je minimaal 50 bomen had.

Dus die 50 bomen kon ik wel hendelen. Niet wetende dat het er 148 zouden worden hahaha. Oproepje in de wijkgroepen, bekenden die door de wijk liepen appten ons als ze een boom zagen. Hup daar ging ie, gauw halen! De voor en achtertuin lagen bomvol, overal maar dan ook overal naalden….. af en toe dacht ik waar ben ik aan begonnen….

14 Januari jl. kwam Gemeente Almere en heeft hij 74 euro ontvangen, tel daar de 20 euro nog bij op die hij tijdens het ophalen nog extra heeft ontvangen! Hoe cool is dat voor een ventje van bijna 8 jaar.

Het hele moraal van dit hele verhaal is een stukje opvoeding en plezier!

Wil je iets bereiken moet je er iets voor doen, niks komt je aanwaaien, aan hard werken is niemand slechter van geworden. Die naalden zijn maar bijzaak. Het samenwerken met elkaar was goud waard. ’s Avonds nog even een rondje lopen, hand in hand, op zoek naar een boom. Max achter in de auto met 2 bomen erachter aan. Wat een lol hebben we gehad.

Door weer en wind hebben we dit met elkaar gedaan! Woensdag staat hij in Almere DEZE WEEK en ik weet zeker dat als hij later groot is, dit ook met zijn eigen kinderen zal gaan doen, want de herinnering is goud waard! ♥️

Bekijk het bericht van Sabien Netel ook op FB

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.