Ik heb dit recept van een Surinaamse vriendin van mij. Op vele festivals kun je een variatie aan hapjes krijgen waaronder ‘pasteitjes’. Ik wil wel even aangeven dat in de Surinaamse cultuur van moeder aan kind geleerd wordt om Surinaams te koken en dus kunnen hetzelfde recept op verschillende manieren gemaakt worden. Dus nogmaals dit recept is van een vriendin van mij maar er kunnen op internet meerdere varianten van gevonden worden.
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg roomboter
- 1 pot doperwten & wortels uitgelekt en de wortels in stukjes
- 4 eieren
- 250 gram kipfilet
- olijfolie
- Picalilly 3 a 4 eetlepels
- 10 zilveruitjes in stukjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook in stukjes
- 2 maggiblokjes
- zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 200 graden en kook de kipfilet in een pan met water zout en peper en een maggiblokje.
- Kook 2 eieren en snijd ze in stukjes.
- Snijd de zilveruitjes in partjes van vier.
- Laat de doperwten en wortels uitlekken in een vergiet.
- Snijd de wortels in stukjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een wok.
- Doe de gesneden uien, knoflook, en tot slot de uitgeplozen kip erbij, even goed doorbakken en dan de doperwten en wortelen, stukjes ei en zilver uitjes erbij.
- Roerbak het geheel en breng het op smaak met een maggiblokje en 2 a 3 eetlepels piccalilly (naar smaak) en een beetje zwarte peper.
- Kluts een ei.
- Haal het deeg uit de verpakking en verwijder het folie laagje.
- Doe een eetlepel vulling in het midden en duw de pasteitjes dicht met een vork.
- Smeer het geklutste ei over de pasteitjes en leg ze op bakpapier.
- Plaats het bakpapier met de pasteitjes op een rooster en bak je pasteitjes gedurende 12-15 minuten af.