Verhaal van het Schakelteam

Een moeder met twee dochters zit tegenover ons. De flyer van het Schakelteam, die ze tegenkwam tijdens een wandeling door de stad, was voor haar de laatste strohalm. Niet wetend waar ze precies de juiste hulp konden krijgen, nam ze contact met ons op.

Moeder vertelt een heftig verhaal. Hierna haalt één van de dochters een brief tevoorschijn. Ze leest hem met een trillende stem voor. De woorden onveiligheid, vermoeidheid en moedeloosheid vatten het verhaal samen. Na het gesprek zoeken we samen de juiste weg naar hulp. De eerste stappen gaan naar het wijkteam en de woningcorporatie. Later horen we dat dit succesvol is verlopen. Hopelijk stappen naar een betere toekomst.

Het Schakelteam is er voor bewoners met een psychische kwetsbaarheid en iedereen in hun omgeving. In deze tijden van corona organiseert het Schakelteam extra digitale huiskamers voor ontmoeting en gezellige activiteiten. Daarnaast zijn we natuurlijk gewoon bereikbaar voor een luisterend oor of een schakelvraag. Ook maken we nog geregeld wandelingen in koppels vanuit Stedenwijk.

Kijk voor meer informatie op onze website en neem contact op met één van onze medewerkers!

www.schakelteam-almere.nl

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.