Ingrediënten
- Wok noodles
- Shiitakes
- Wortel in juliene-reepjes
- Spinazie (vers)
- Voor de liefhebbers van spicy kan je een chillipeper toevoegen
- Een witte ui
- Bosui
- Sojasaus (2 eetlepels)
- Sesamolie (1 eetlepel)
- Zout
- Peper
- Lekker veel sesamzaadjes
Ik werk op gevoel als ik aan de smaken werk.
Bereidingswijze
- Bereid de noodles zoals de verpakking aangeeft. Ik gebruik wok noodles, maar je kan natuurlijk elk soort gebruiken.
- Snijd alle groenten en zet aan de kant.
- Doe de spinazie in een vergiet en giet kokend water over de spinazie. Even laten uitlekken.
- Wok de ui, bosui, wortel, shiitakes, mais en eventueel de peper in een beetje olie.
- Daarna doe je de noodles in een aparte kom, doe de wok groente erbij en de spinazie.
- Giet hierover de sojasaus, sesamolie, sesamzaadjes, zout en peper en dan goed door elkaar husselen. Ik gebruik daar zelf een plastic handschoen voor om alles goed verdeeld te krijgen.
- Meteen serveren met eventueel nog wat rauwe bosuitjes! Eet smakelijk…