Ingrediënten

  • Wok noodles
  • Shiitakes
  • Wortel in juliene-reepjes
  • Spinazie (vers)
  • Voor de liefhebbers van spicy kan je een chillipeper toevoegen
  • Een witte ui
  • Bosui
  • Sojasaus (2 eetlepels)
  • Sesamolie  (1 eetlepel)
  • Zout
  • Peper
  • Lekker veel sesamzaadjes

Ik werk op gevoel als ik aan de smaken werk.

Bereidingswijze

  1. Bereid de noodles zoals de verpakking aangeeft. Ik gebruik wok noodles, maar je kan natuurlijk elk soort gebruiken.
  2. Snijd alle groenten en zet aan de kant.
  3. Doe de spinazie in een vergiet en giet kokend water over de spinazie. Even laten uitlekken.
  4. Wok de ui, bosui, wortel, shiitakes, mais en eventueel de peper in een beetje olie.
  5. Daarna doe je de noodles in een aparte kom, doe de wok groente erbij en de spinazie.
  6. Giet hierover de sojasaus, sesamolie, sesamzaadjes, zout en peper en dan goed door elkaar husselen. Ik gebruik daar zelf een plastic handschoen voor om alles goed verdeeld te krijgen.
  7. Meteen serveren met eventueel nog wat rauwe bosuitjes! Eet smakelijk…

Door Meinke

Hallo mijn naam is Meinke en woon in Literatuurwijk. Ik ben daar gastouder en woon samen met mijn dochter en mijn lieve varken Ludwig (Louie) In mijn vrije tijd ben ik fotograaf.