Ik schrijf dit op de dag dat alle versoepelingen waar wij zo naar uitkeken misschien toch niet doorgaan en de zomerplannen weer in de ijskast moeten. Toch mag dat bij ons de pret niet drukken en hebben wij ondanks de vakantieperiode weer ons best gedaan om een mooie editie van de Stedenwijker tot stand te brengen.

Voor wie baalt dat de versoepelingen deels worden ingetrokken, hebben we hier een mooi sfeerverslag over het Ouder en Kind festival. Wat gelukkig nog wel door mocht gaan. Een heus Stedenwijks festival met allerlei activiteiten en voorstellingen.

Verder heeft Kim dit keer weer een mooi artikel geschreven over de gevreesde vriendjes die ons allen al langere tijd doen binnenzitten; de vleermuis. Toch is de mysterieuze fladderaar niet alleen ‘gevaarlijk’ voor de mens, maar voegt het ook echt wat toe aan de natuur. Benieuwd? Lees het artikel dan snel.

Daarnaast vertelt ook deze maand een buurtprofessional weer een mooi verhaal. Dit keer is dat Iris Koenders van De Schoor. Zij is onderdeel van het wijkteam Stedenwijk en Literatuurwijk als maatschappelijk werker. Ze vertelt graag wat zij voor jou kan betekenen.

Tot slot zijn wij de komende weken allemaal af en toe op vakantie. Hierdoor verschijnen er iets minder verhalen dan je van ons bent gewend. Tot na de zomer!

Door

Sinds augustus 2020 ben ik de nieuwe opbouwwerker in het wijkteam Stedenwijk & Literatuurwijk. Ik ben vooral te vinden in Stedenwijk. Zo heb ik in de Buurt Super de koffieochtend opgericht voor eenieder die de muren op zich af ziet komen in de coronatijd. Verder help ik bij het coördineren van de Stedenwijker. Mijn rol als opbouwwerker is dan ook het ondersteunen van bewonersinitiatieven in de wijk. Tot slot mag je mij altijd aanspreken als je een vraag hebt waar je 1,2,3, niet helemaal uitkomt. Ik denk dan graag met je mee.